Klinker i trä

Skapa vackra golv och väggar med träklinker

En fortsatt starkt trend inom kakel och klinker är plattor som ser ut som trä. Du får alla de smarta fördelarna med klinker och utseendet av ett vackert trägolv. Ett smidigt och slitstarkt sätt att få in naturen och en vackert varm träkänsla i ditt rum. Välkommen in och inspireras av vårt breda utbud att kakel och klinker i träimitation!

Artikel

Naturnära intryck med träklinker

Kakel och klinker med träutseende ger den behagliga känsla av klassisk träparkett i kombination med hög hållbarhet och slitstyrka. Med dagens teknik finns det en stor bredd av klinker i träimitation som ser precis ut som den äkta varan. Med tydlig struktur och ådrad yta ger träklinker dig möjligheten att skapa en vacker och varm träkänsla som står sig år efter år.

Serien Viggo ger dig en förädlad variant av klassisk träkänsla med keramikens alla fördelar.

Fördelar kakel och klinker i träimitation

Trä har ett brett användningsområde och ger en mysig och naturlig känsla. Samtidigt är trä ett levande material som lätt får fula färgskiftningar, skönhetsskavanker och repor. Söker du mer underhållsfria ytor men med känslan av trä är kakel och klinker i träimitation ett perfekt alternativ.

Klinker är ett otroligt slitstarkt och hållbart material som klarar av både fukt, värme och kyla. Det går att lägga utomhus och till och med i utrymmen där vanliga trägolv inte är ett alternativ som badrum. Plattorna är lättskötta och kräver inte någon behandling. Träklinker passar extra bra för dig med husdjur eftersom du slipper oroa dig för repor från tassar och klor.

Perfekt såväl i hemmet som i offentliga miljöer

Träklinker tål mycket mer än vanligt trä och kan även användas i våtrum eller rum med hög belastning. Snyggt blir det till exempel i badrum där du kan få in naturkänslan på ett helt nytt sätt. En iögonfallande effekt är att sätta plattor i träimitation horisontellt på väggen och skapa illusionen av en träpanel, som bonus kommer badrummet upplevas större. Välj plattor med lite mer struktur eller nyansskiftningar för ett mer levande intyck. Extra häftigt blir det att lägga träklinker på golvet och låta det fortsätta upp på en vägg för ett enhetligt och mjukt intryck. Med klinkers i trä kan du även skapa en lyxig och riktigt slittålig fiskbensparkett som ger rummet ett elegant intryck. Passar bra i både stora vardagsrum och i stora badrum.

Vill du ha ökad komfort och en lite mjukare känsla på ett golv i träklinker bör det läggas med golvvärme. Ett annat sätt att mjuka upp både rummet och ytorna är med textil och mattor som även skapar en bättre ljudatmosfär i rummet.

Kakel & klinker i trä för just ditt projekt

Vår serie Viggo ger dig en förädlad variant av klassisk träkänsla. Mjuka färger utvecklade i harmoni med olika ytstrukturer inspirerade av den nordiska kulturen av trä i många olika utförande.

Eller varför inte fånga upp naturens känsla av klassiskt träparkett i kombination med hög hållbarhet och slitstyrka i serien Forever. En tydlig struktur och ådrad yta ger träklinker dig möjligheten att skapa en vacker och varm träkänsla som står sig år efter år.

Serien Technicolor från 41zero42 ger dig ett naturtroget utseende i en uppsjö av starka färger. Perfekt att mixa och matcha efter känslan du vill åt. Och formen på plattorna (smala stavar) gör den perfekt att lägga i fiskbensmönster.

Med sin unika form ger serien 60 grader från WOW möjligheten att skapa intressanta ytor med träutseende. Plattorna kommer i två former och ger möjlighet att lägga ytor i hexagon så väl som fiskbensmönster. Använd med fördel de mörkare nyanserna på utvalda delar av badrummet för en exklusiv och naturnära känsla.

Välkommen in till din Svenska Kakelbutik och upptäck vårt breda utbud att kakel och klinker i träimitation!

Serien I Classici di Rex är en lyxig återskapelse av mörkt trä som går perfekt ihop med marmor.

Ett fulländat träklinker med naturtroget utseende får du i serien Planches de Rex.

Serien Signature från Mirage ger en känsla av äkta trä med breda plattor som gör sig extra bra i badrummet.

Ett läckert brädgolv med både karaktär och personlighet får du med serien Signature.

Fånga upp naturens känsla av klassiskt träparkett i kombination med hög hållbarhet och slitstyrka i serien Forever.

Med en tydlig struktur och ådrad yta ger träklinker dig möjligheten att skapa en vacker och varm träkänsla som står sig år efter år, här serien Forever kulören Tilo.

Planches de Rex passar perfekt som hållbart alternativ till traditionellt trägolv.

Spännande kakelsättningar i olika nivåer med serien Planches de Rex.

Formen på plattorna i Technicolor (smala stavar) gör den perfekt att lägga i fiskbensmönster.

Med Technicolor kan du även skapa lyxiga badrum med subtila trämönster.

Serien Viggo finns i tre mjuka färger.

Viggo är inspirerat av trä i alla dess utföranden. Ett perfekt och spännande alternativ till trägolv.

Serien 60 Grader från WOW har en unik form som ger möjligheten att skapa spännande ytor med träutseende.

Plattorna från 60 Grader kommer i två former och kan skapa ytor i både hexagon så väl som fiskbensmönster.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.