Svenska Kakel

Hållbarhet

Vi engagerar oss aktivt i hållbarhetsarbete genom ISO 9001 & 14001-certifiering och strävar efter klimatneutralitet till 2045. Vi fokuserar på att minska CO2-utsläpp genom effektiva transporter och samarbeten med europeiska producenter. Vi stödjer biologisk mångfald genom att faddra bin och deltar i sociala projekt som främjar gemenskap och hälsa. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete nedan.

ISO 9001 & 14001

Svenska Kakel är certifierade enligt ISO 9001 & 14001.

Klimatneutralitet 2045

I vår strävan att ha stort fokus på vårt hållbarhetsarbete har vi tillsammans med Golvkedjan signerat en gemensam färdplan mot klimatneutralitet 2045.

Transporter

Svenska Kakels prioriterar att minska utsläppen och effektivisera våra transporter. Vi jobbar aktivt med att hitta de effektivaste transporterna sett till CO2 utsläpp. Vi har laddstationer för både egna och kunders bilar på flera av våra anläggningar.

Europa

Svenska Kakel har som mål att enbart jobba med europeiska producenter och vi är en bra bit på vägen.

EPD (Environmental Product Declaration)

I vårt arbete att reducera klimatpåverkan och våra CO2 utsläpp har vi valt att fokusera på EPD för att få en helhetsbild vad stora delar av vår verksamhet faktiskt släpper ut.

Miljömärkningar

Många av våra produkter finns med i följande miljöregister: Sundahus, Svanens husproduktportal och Byggvarubedömningen.

Miljöarbete

Vi faddrar bin som för oss är om än litet, men enkelt och väldigt naturligt sätt att värna om vår miljö och dess artrikedom. Den biologiska mångfalden gynnas av bin och vi vill genom dessa små arbetare bidra genom att tänka globalt och agera lokalt.

Social hållbarhet

Svenska Kakel tar ett stort ansvar för social hållbarhet och är delaktiga i ett antal projekt där vi är engagerade på olika sätt, här följer ett axplock.

• Guldsponsor till Team Rynkeby som jobbar mot barncancer.
• Vi skänker kakel och sanitetsporslin till Ukraina via Operation Change som är en obunden välgörenhetsorganisation som verkar på plats i Ukraina.
• Vi har instiftat ett pris tillsammans med Golvkedjan som heter bästa lagspelare för att främja organisationer som motverkar segregation i samhället.
• Vi har ett stort engagemang inom ungdomsfotboll via Eskilsminne IF som främjar flickors och pojkars rätt att utöva sin idrott på lika villkor.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.