Svenska Kakel - Utomhusklinker

Inspireras

Funktionella och vackra utomhusmiljöer

Sommaren är här och det är dags att förvandla dina utomhusmiljöer till vackra, funktionella utrymmen. Utomhusklinker är en utmärkt lösning för att skapa hållbara, estetiskt tilltalande ytor som håller år efter år. Här utforskar vi hur utomhusklinker kan förnya din trädgård, uteplats eller balkong.

Artikel

Fördelarna med utomhusklinker

Utomhusklinker, särskilt granitkeramik, erbjuder många fördelar för utomhusbruk. De är frostsäkra, tål hög belastning, och är motståndskraftiga mot både salt och kemikalier. Dessa egenskaper gör dem idealiska för det nordiska klimatet, där vädret kan vara både kallt och fuktigt.

Utomhusklinker är också enkla att rengöra och underhålla, vilket innebär mindre arbete för dig och mer tid att njuta av din trädgård. Dessutom finns de i en mängd olika stilar och färger, vilket gör det enkelt att hitta något som passar just din smak och trädgårdsdesign.

Serien Norr för in den nordiska naturens element i det moderna hemmet.

Olika läggningstekniker

1. Läggning på sand eller gräs:
Perfekt för uteplatser och gångstråk. Det är enkelt att lägga, frostbeständigt och färgbeständigt. Fördelen med denna metod är att det är lätt att justera och ta bort plattorna om så behövs.

2. Installation med distanser:
Distanser gör det möjligt att lägga klinker på balkonger och takterrasser utan att använda fix. Detta skapar en ventilerande konstruktion och ger plats för dragning av el och vatten under plattorna.

3. Limmat på betong:
För ytor som garageuppfarter och poolområden, där hög hållbarhet krävs, kan klinker limmas på betong med ett för ändamålet lämpligt fix. Detta ger en robust och långvarig lösning.

Designmöjligheter

Utomhusklinker finns i en mängd olika mönster och texturer, inklusive imitationer av natursten, skiffer och cement. Detta gör det möjligt att skapa en harmonisk övergång mellan inomhus och utomhus genom att använda samma typ av platta. Med format från 60×60 cm och uppåt kan du anpassa ytorna efter dina behov och stil.

Praktiska tips
• Följ markentreprenörens anvisningar vid läggning på sand eller gräs för att säkerställa bästa resultat.
• Undvik att salta på vintern om plattorna är limmade på betong, eftersom detta kan påverka fixets egenskaper över tid.
• Välj rätt tjocklek på plattorna beroende på användningsområde – 20 mm för grus- eller distansläggning, och 10 mm för limning på fast underlag.

Med utomhusklinker kan du skapa funktionella och vackra utomhusmiljöer som håller länge. Utforska möjligheterna och hitta den perfekta lösningen för din trädgård, uteplats eller balkong. För mer inspiration och specifika produkter, se vårt sortiment här.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.