Lyxigt & modernt

Mörkt och elegant med svart kakel och klinker

Svart är en tidlös kulör för lyx och elegans. Med svart kakel skapar du iögonfallande rum med djup och lugn i ett exklusivt och modernt uttryck. Här bjuder vi på smarta tips för svart kakel och läcker badrumsinspiration för mörka badrum.

Artikel

Skapa vackert dramatiska rum med svart kakel och klinker

Mörka plattor är en starkt växande trend. De ger dig möjlighet att skapa en dramatisk och ombonad känsla med lyxig elegans. Kakel och klinker är perfekt material för att skapa mörka rum, antingen genom ett stenlagt golv och målade väggar eller keramik från golv till tak. Varför inte skapa ett mörkt badrum helt av svarta plattor för en inbjudande spa-känsla, lika iögonfallande i offentliga rum såväl som i det privata badrummet.

Med serien Solo från 41zero42 får du möjlighet att skapa en dramatisk och ombonad känsla med lyxig elegans.

Lyxa till det med mörkt kakel i badrummet

Det är något alldeles speciellt med mörka badrum helt inredda i svart. Även i mindre omfattning är mörka plattor ett enkelt knep för att addera lite extra lyx till vilket badrum som helst. För att få variation i uttrycket är det en bra idé att leka med olika storlekar, nivå och finish på keramiken. Arbeta med både blanka och matta plattor för ett mer dynamiska intryck eller välj en platta som har både och som DUO från WOW. Är du inte redo för ett helsvart badrum är svart badrumsinredning ett snyggt alternativ som med fördel matchas med ett mörkt golv. Det passar även utmärkt att kombinera med svarta golv och väggar om du finner lugnet i ett helt svart badrum.

Svart som konstrast

De mörka uttrycken skapar även en fin kontrast mot det klassiskt skandinaviskt ljusa som varit populärt en längre tid. Är du inte säker på att du vill inreda hela rummet i svart kan en mindre yta vara bra att börja med – eller jobba in ljusare element som i sig skapar fina kontraster. Tänk vitt porslin eller textilier som badrumsmattor och handdukar i spännande färger och mönster. Att låta svart kakel börja på en vägg och sedan rinna ut över golvet skapar en läcker illusion som blir extra effektfull med inredning i annan färg.

När du arbetar med svart i mindre utsträckning är det kul att ta ut svängarna i valet av plattornas form och utseende. Låt kaklet sticka ut, som med den triangelformade serien 3lati eller terazzoserien Medley från Ergon där stora bitar av marmor skapar unika ytor.

Svart kakel & klinker till ditt projekt

Vi erbjuder många spännande och unika serier i svart för att du ska kunna göra verklighet av din idé. Från klassiska enfärgade plattor som Ce.Si. Matt till livfulla plattor som marmorserien B&W Marble från FloorGres. Många av våra serier är inspirerade av naturen och natursten, upptäck bland annat serien Norr som har en naturlig och regelbunden look, perfekt i både hem och offentliga rum.

Är du mer nyfiken på möjligheterna med svarta plattor eller vill du ha mer inspiration? Kontakta oss eller kom in till någon av våra butiker så berättar vi mer!

Den svarta kulören Venom av metalliska granitkeramiken Lemmy skapar ett djup och vackra kontraster.

Lyxig och kontrastrik marmortolkning i serien B&W Marble från FloorGres.

Serien Pack från 41zero42 är nytänkande serie med solida färger och inslag av blanka, oregelbundna fragment som skapar spännande ytor.

Medley från Ergon ger en ny, modern tolkning av terrazzo med stora bitar av marmor som nästan svävar bland generösa mängder av solid färg.

För in nordisk natur med serien Norr – och kombinera gärna med andra naturmaterial som massivt trä.

Serien Norr har en naturlig look i lugna toner som passar både hem och offentliga rum.

Solo från 41zero42 ger en djupt svart klinker med mycket liv i sig som förnimmer om granit.

Serien Solo kommer i flera spännande storlekar som gör det möjligt att skapa unika ytor.

Glocal är rustik serie, inspirerad av betongens råhet och flexibilitet – här i stora big slabs i kulören Absolute 06.

Med serien Gems kan du skapa ett riktigt mörkt badrum som med fördel kombineras med inredning i kontrasterande färger.

Blankt svart kakel i 7,5×15 skapar en klassisk look som passar utmärkt i badrummet.

Fasat kakel behöver inte alltid vara vitt – här i lyxigt svart från Ce.Si. Metro.

Med sin unika form och färg skapar serien 3lati skapar unika rum. Här i en vacker och djupt svart nyans.

Serien Artisan finns i flera nyanser och har ett rustikt utseende som vackert fångar upp ljus.

Serien Temper ger rummet en vackert sliten yta som liknar industrigolv.

Temper passar i de flesta miljöer och bidrar samtidigt med ett lugnt intryck.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.