Färgstarkt

Marockanskt kakel med genuin känsla

Den avslappnade känslan av Marocko återskapas ofta med kakel som har livfulla handmålade mönster i olika färger. Men förutom de välkända marockanska mönstren finns även det klassiska enfärgade kaklet som täcker allt från golv till tak i de antika moriska byggnaderna. Det är de varma och mjuka färgskalorna i kaklet som ger det exotiska marockanska utseendet som nu är så populärt och pryder både hem och offentliga platser världen över.

Artikel

Mönstrat kakel från golv till vägg

Vi erbjuder ett spännande utbud av mönstrat kakel som inspirerats av marockanskt kakel. Serierna Alchimia och Cement har de typiska florala mönstren som direkt ger ett rustikt marockanskt intryck.

Vackert melerande färger i Bejmat skapar ett autentiskt intryck.

Handgjort utseende

Utöver det mönstrade kaklet finns även det enfärgade zellige, ett klinker som är genuint marockanskt och har en tusenårig historia i morisk arkitektur. Serien Bejmat är inspirerad av detta ikoniska marockanska zelligeklinker. De vackert melerade färgerna ger ett autentiskt intryck av konsthantverk.

Skapa personliga mönster med marockansk prägel

I Bejmatserien hittar du färgskalor som går från de klassiska ljusa och mörka terracottatonerna, till mer livliga färger som blått, grönt och rött. Med enfärgat kakel och klinker har du full frihet att designa dina egna mönster på både väggar och golv och ge rummet en distinkt personlig prägel med tidlös morisk skönhet.

Din moriska oas

Det härliga med marockanskt kakel är att oavsett var du väljer att lägga det så kommer ditt kakel att ge en varm och välkomnande atmosfär. Särskilt väl passar det i miljöer som uteplats, hall, kök och inte minst badrum. Kom in till oss och berätta om dina visioner så hjälper vi dig att skapa din alldeles egna marockanska oas hemma.

Bejmat i klassiskt ljus terracotta skapar en varm känsla.

Spektrat av nyanser i Bejmat möjliggör vackra mönsterläggningar.

Serien Cement med det klassiska florala mönstret.

Skapa med lätthet en klassiskt marockanskt uttryck med serien Cement.

Serien Bejmat, här i kontrasterande gula och blå plattor.

Bejmats vackra nyanser och marockanska intryck förstärks av de mjuka valven.

Solljus adderar en extra dimension till Bejmat då den oregelbundna ytan framträder tydligare.

Läckert jordnära terracottatoner i Bejmat blir en mjuk kontrast till vit inredning.

Serien Bejmat.

Serien Bejmat.

Alchimia är hexagonformade plattor med klassiska mönster för livfulla rum.

Serien Alchimias hexagonala form ger rummet ett modern look.

Serien Bejmat.

Serien Bejmat.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.