Klinkergolv

Golvinspiration med klinker

Golvet är så mycket mer än något vi bara går på. Tillsammans med väggar och tak ramar golvet in rummet och ger det dess unika känsla. När du behöver ett hållbart golv som är lika snyggt år efter år ska du välja ett klinkergolv. Det ger ett gediget intryck som passar i alla typer av rum.

Artikel

Snygga & beständiga klinkergolv

På golvytor används klinker eller granitkeramik för dess beständighet. Granitkeramik är dessutom frostsäker och fungerar lika bra inne som i utemiljöer. Keramiska plattor på golvet ger läckra och bestående intryck och har en självklar plats i våra hem – på fler ställen än i badrum, kök och hall. Ett klinkergolv i vardagsrummet ger en lyxig boutique-känsla, framförallt om det mjukas upp med textilier i naturmaterial. Ett annat sätt att mjuka upp ett klinkergolv är att lägga in golvvärme som både gör det bekvämt att gå på och skapar en skön känsla.

Serien Lagoon ditt golv den härligt varma och inbjudande känslan av sandsten som passar i alla rum.

Golv till hallen

Få saker skapar ett bättre första intryck än ett vackert entrégolv. Men förutom att vara välkomnande och vackert behöver golvet i hallen också vara slitstarkt, reptåligt och lätt att göra rent. Med klinker i hallen kan du vara trygg i att materialet håller och istället fokusera på att hitta plattor som uttrycker din stil. Här kan både en naturnära serie som Lagoon eller en metallisk serie som Lemmy passa perfekt.

Klinkergolv i trendiga mönster

Mönstrade golv är ett spännande inslag i både privata hem som offentliga miljöer. En stark trend de senaste åren är terrazzogolv med sitt livfulla utseende som skapar en klassisk elegans. I vårt sortiment hittar du flera tolkningar av terrazzo, bland annat i serierna Norr och Venezia. En annan trend är marockanskt kakel och klinker med färggranna och mönstrade plattor som gör sig bra i både kök och badrum, här erbjuder vi flera serier som bland annat Bejmat. På samma tema har vi även serierna Abitare, Contrasti och Ottocento, tre riktiga designserier med unika utseenden från leverantören Ragno.

Du kan även skapa mönster genom att lägga plattorna på olika sätt. Få saker är så klassiska som ett rutigt mönster av svarta och vita klinkerplattor. Ett annat populärt läggningsmönster är fiskben där avlånga plattor läggs i ett fiskbensmönster. Återskapa en klassisk fiskbensparkett med Viggo eller skapa ett läckert mönster med plattor i olika kulörer.

Klinker till ditt golv

I vårt breda utbud har vi klinker & granitkeramik i många olika utförandet för att kunna erbjuda dig något som går helt i linje med din vision för ditt projekt. Nedan hittar du inspiration och exempel på några av våra serier. Vill du veta mer om klinkergolv? Hör av dig till oss eller kom in till din närmsta butik så berättar vi mer.

Den mörka nyansen av grå betong från serien Konkrete ger en modern känsla med ett gediget uttryck.

Serien Airtech ger golven en direkt känsla av lyx och passar utmärkt som stora klinker på golvet.

Återskapa en vacker fiskbensparkett med klinker som ser ut som trä, här i serien Viggo.

Abitare består av ett noggrant utval av plattor i dekorativa nytolkningar av traditionella mönster.

Ge ditt golv en industriell stil med serien Metallo, vackra plattor som hyllar rostig metall.

Serien Lemmy tolkar den råa känslan av metall och kommer i ett brett spektra av färg för att skapa rätt intryck.

Venezia är en tolkning klassiskt terrazzogolv med ett mjukt intryck och vackra färgkombinationer.

Återskapa den klassiska känslan av att svartvitt golv i terrazzo med serien Venezia.

Serien Ottocento har oändlig potential med sina många mönster i vintagekaraktär.

Contrasti erbjuder en modulär serie av former och färger för full kreativ frihet.

Serien Norr är en naturnära tolkning av terrazzo som ger golvet ett livfullt uttryck.

De terrazzoliknande plattorna från Norr kan användas på både golv, väggar och andra ytor.

Golv i marockanskt zellige klinker från serien Bejmat, här i svartvitt mönster som ger ett grafiskt uttryck.

Serien Cement fångar känslan av marockanskt kakel i en tolkning med en dov färgskala som passar bra på stora golv.

Med Norr kan du klä in flera ytor i samma material, låt golvets utseende komma igen i bänkskivor och väggar.

Skapa en rustik känsla på golvet med London som plockar inspiration från tegel.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.