Materialkunskap

Mosaik

Mosaik är glaserade eller oglaserade klinkerplattor i små format, normalt mindre än 100×100 mm och ner till omkring 10×10 mm.

Kunskap

Mosaik finns i olika format och arkmonteringar

Formen på de enskilda plattorna kan, förutom kvadratiska eller rektangulära, vara runda eller oregelbundna. De levereras, och sätts eller läggs på väggar eller golv, monterade på ark sammanhållna med nät på baksidan eller papper på framsidan. Nätet på baksidan är i allmänhet av nylon eller liknande, men ibland förekommer nät av papper. Mosaik med nät av papper på baksidan ska inte användas i våtutrymmen eller utomhus. Mosaik med papper på framsidan monteras med pappret kvarsittande, fram till före fogning då det avlägsnas genom vattentvättning.

Svart mosaik från serien Ce.Si. Lirica.

Livfull vit mosaik i olika format från STON.

Mosaik variationer

Det förekommer också mosaik av glas och av natursten. Dessa hanteras i princip på samma sätt som keramisk mosaik.

Mosaik i multifärgat mönster från STON.

Ce.Si Hellas ger mosaik i vackra färger med mjuka lätta skiftningar.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.