Hus S

Högskolan i Halmstad

Det nya hus S är en ombyggnad av Dormers gamla industribyggnad från 1940-talet. I byggnaden finns nu hörsalar, labb, undervisningslokaler och kontor.

Referenser

Fokus i projektet har varit att skapa en ljus och luftig miljö, med ett behagligt ljudklimat, och med naturliga mötesplatser för studenter och lärare. Glastaket ger ett generöst ljusinsläpp för undervisningslokaler och studieplatser.

Arkitekten, Fredblad, använde serie Mashup från Mirage i formatet 60×60 samt 30×60 på golv i de gemensamma utrymmena samt på vissa väggar. Man lyfte in lite färg genom att tillföra en grön Prisma kakel på vägg i några toalettutrymmen.

S-huset på Högskolan i Halmstad är en av tre finalister för Halmstads arkitekturpris 2021!

Information

Projekt: Högskola Hus S
Plats: Halmstad
Entreprenör: NCC
Beställare: Högskolan i Halmstad och Fragerus fastigheter
Arkitekt: Fredblad
Färdigställt: 2020
Plattsättning: Halmstad Kakelhus
Leverantör / Serie: Mirage, Primus, Prisma

Foto: Fredblad

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.