Ett bad för tävlingar, lek, rekreation och träning

Vattnets Hus i Ängelholm

Vattnets Hus som invigdes den 7 februari 2017 är ett fullvärdigt bad för tävlingar, lek, rekreation och träning.

Referenser

Badet inrymmer bland annat en tävlingsbassäng med 10 banor, två rutschkanor i äventyrsdelen, en Spa-avdelning, två varma träningsbassänger, Bistro, samt Gym.

Information

Projekt: Vattnets Hus
Plats: Ängelholm
Typ: Badhus
Entreprenör: Peab Sverige AB
Beställare: Kunskapsporten AB
Arkitekt: ÅWL Arkitekter
Färdigställt: 2017
Plattsättning: Högsbo Plattsättning

Entré & Bistro

Till entré, bistro, korridorer samt gångstråk till bl.a. gymdelen har man använt serie Gems. Gems är en traditionell, slitstark och mycket populär granitkeramik.

Äventyrsdelen

I äventyrsdelen med bland annat en vågbolls- och strömvirvelsbassäng har arkitekterna valt ett mosaikmönster i olika gröna nyanser. Formerna är mjuka och organiska, mosaiken är satt med precision i slingriga linjer och svängda ytor. Rundande kakelkanterna finns överallt då barn har en tendens att rulla upp över kanterna när de går i och ur badet. På ena långsidan finns de båda vattenrutschkanorna, även dessa i grönt. Väggen vid rutschkanan är tänkt att inspirera besökarna till att befinna sig på en strand.

Motionsdelen

Motionsbadet med sin 25-metersbassäng, 10 banor, både torr & blöt läktare samt ett 5-meters hopptorn är byggd med en härlig rymd. De stora panoramafönsterna ut mot staden ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Therese Alshammar som invigningssimmade 25 meter i det nya badhuset sa ’ Det är en fantastisk fin anläggning. Kanske en av de bästa jag sett’, när hon klev upp ur bassängen efter premiärsimningen.

Material som använts till dessa poolområden och omklädningsrummen kommer från CE.SI. samt Buchtal.

Spa & rehab

Spa- och rehabavdelning innehåller bland annat infinitypool, hamam, ångbad, bastu, bubbelpool och två modulbassänger. De två varma rehab-/träningsbassängerna används bl.a. för simundervisning och vattenträning. Till dessa båda finns en direktingång från sjukhuset, som ligger granne med Vattnets Hus.

Till Infintiypoolen, bastu och duschdel valdes serie Quarziti. Serien tar sin inspiration från naturen och dess struktur skapar skuggningar som ger ytan ett föränderligt utseende. En passande platta till denna pool som visuellt övergår i Rönne å när vattnet rinner över kanten.

Hamam

I den vackra hamam delen har arkitekten valt att använda sig av marmor genomgående förutom på golvet.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.