Konstnärlig T-banestation

Thorildsplan

Thorildsplan är en station på Stockholms tunnelbana. Den trafikeras av T-bana 1 (gröna linjen) och ligger mellan stationerna Kristineberg och Fridhemsplan. Stationen består av en plattform utomhus (en av få i Stockholms innerstad), med entré i öster via en gångtunnel under Drottningholmsvägen från Thorildsplan. Den konstnärliga utsmyckningen är gjord i två omgångar, 1975 och 2008. 2008 gjorde konstnären Lars Arrhenius pixelerade mönster och figurer med olikfärgade kakelplattor.

Referenser

Världens längsta konstutställning

Stockholms tunnelbana sägs vara världens längsta konstutställning – 110 kilometer lång. Att resa med tunnelbanan är som att resa genom en spännande historia som sträcker sig från 1950-talets konstnärspionjärer till nutidens konstnärliga experiment. Drygt 90 av de 100 tunnelbanestationerna i Stockholm har utsmyckats med skulpturer, mosaiker, målningar, installationer, ristningar och reliefer av drygt 150 konstnärer.

Information

Projekt: Utsmyckning T-banestation
Plats: Thorildsplan, Stockholm
Typ: Utsmyckning
Entreprenör: Henving & Hägglund AB
Beställare: Stockholms Lokaltrafik
Arkitekt: Konstnär: Lars Arrhenius
Färdigställt: 2008
Plattsättning: Björknäs Mur & Kakel

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.