Rosad arena

Partille Arena utanför Göteborg

I september 2016 invigdes Partille Arena utanför Göteborg. En mötesplats med idrott, kultur och evenemang på agendan. I december 2016 utsågs arenan som ’Årets arena’ av tidningen Sport & Affärer just på grund av arenas unika blandning av kultur, sport och nöje som den främsta styrkan och tillgången.

Referenser

Till detta projekt valde arkitekterna från Tengbom den fantastiska granitkeramiken Norr, från Italienska Mirage. Till golv, trappor och den centrala foajén där 3500 personer passerar per dag valdes Norr vit i formatet 30×60 med svart kontrast kulör. Norr med sitt originella utseende gör sig ypperligt i offentliga lokaler med hög gångtrafik.

Kuriosa: Norr är en platta som tar inspiration från ’Ceppo di gre’ en riktig natursten som bryts i norra delarna vid Lago di Iseo vid Bergamo i Italien. En natursten som har använts mycket i byggnader i t.ex. Milano och södra Tyskland.

Information

Projekt: Partille Arena
Plats: Partille, Göteborg
Typ: Arena
Entreprenör: Skanska
Beställare: Partillebo AB
Arkitekt: Tengbom i Malmö. Christer Blomqvist och Martin Pålsson
Färdigställt: 2016
Plattsättning: MTB plattsättning
Omfattning: 2 500 m2

Blick över trapp och foajé med Norr.

Vit Norr med svart kontrast kulör skapar en stilren trapp.

Del av foajén från ovan.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.