Storformat

Stora klinkerplattor för stor effekt

Tiden då det bara fanns små plattor att välja mellan är förbi. Nu kan du få kakel och klinker i nästan alla storlekar och många känner att ju större plattor desto bättre! Allt fler keramikserier erbjuder lyxigt stora plattor som skapar imponerande och stilrena miljöer, oavsett om det är hemma i badrummet eller på offentliga platser.

Artikel

Stora plattor ger mäktiga intryck

Det är på större ytor som stora plattor gör sig allra bäst. Tidseffektivt täcker de omfattande ytor vid sättning och ger direkt ett mäktigt intryck. Kanske är det dags att ta steget att kakla hela golvet i vardagsrummet? Då kan du även överväga att kakla väggen när du väl är igång. Sätt stora plattor från golv till tak för ett helhetsintryck, eller sätt över spis och diskbänken för ett modernt kök.

På öppna plana golv som i entréhallar funkar stora klinkers perfekt. Tack vare sin reptålighet står de emot det mesta och håller sig vackra länge. Det funkar även bra att klä in en reception- eller bardisk med stora plattor för att ge en imponerande effekt.

Nordisk natur i moderna miljöer med serien Norr, här i läckert stora plattor i formatet 120×278 cm.

Stora plattor både inne och utomhus

I Sverige används kakel och klinker främst inomhus men funkar minst lika bra utomhus för att skapa överraskande vackra miljöer. Många av våra serier i granitkeramik finns anpassade till både inom- och utomhusmiljö beroende på plattans tjocklek. Du kan använda samma material till pool, utekök, utedusch, på altanen eller som steg i gräsmattan. Det är ett perfekt sätt att rama in både privata som offentliga utemiljöer.

Stora klinker i badrummet

Storleken på plattorna kan ge intrycket av att rummet känns större eftersom det blir färre fogar och ett subtilare rutmönster. Däremot kan golvlutningar som i duschutrymmet i badrum där fallet behöver vara kraftigare kräva fiffigare lösningar. Bland annat genom en så kallad kuvertskärning, då plattorna skärs diagonalt kring brunnen och lösningen ser ut som ett kuvert.

Har du ett väldigt litet badrum men ändå vill använda stora plattor? Då är det inte säkert att det fungerar att göra en kuvertskärning. I det fallet kan du med fördel använda mindre plattor i samma material i just duschutrymmet, varför inte i någon spännande form som exempelvis fiskfjäll eller hexagon? Ett annat alternativ är att sätta stora plattor på väggen istället.

Läckert sortiment av stora klinkers och granitkeramik

Vi har ett brett sortiment av serier med plattor i storformat. Många av våra storformat är inspirerade av naturen och natursten. Njut av harmonisk lekfullhet i serien Onyx More som är en sammanflätning av två kontrasterande bergarter, ädel onyx och magmatisk porfyr. Vill du ha en mer klassisk look finns marmorinspirerade plattor. Upptäck bland annat den breda serien Timeless eller den lyxigt svarta marmorplattan i serien Incanto.

Söker du efter något mer modernt och alternativt har vi även stora plattor med en metallisk look. Dels i den smakfulla serien Lemmy, en tolkning av oxiderad metall i olika färger, och den mer rustika serien Metallo där vacker rost tar en självklart plats.

Glocal är en vackert avskalad serie med stora klinker som går från golv till tak i storleken 160×230 cm.

I serien Glocal fås betongens karaktäristiska men neutrala utseende för ett mångsidigt material.

En vacker sammanflätning av bergarterna onyx och porfyr är inspirationen bakom Onyx & More.

Serien Onyx & More ger en läcker kombination av elegans och kreativitet i med stora plattor. Här i 120×120 cm.

Incanto är en marmorinspirerad serie och en tolkning av traditionell lyx med praktiska egenskaper hos granitkeramik.

Airtech tolkar stenar med en touch av diskret lyx som passar utmärkt som stora klinker i 60×120 cm på golvet.

Norr har en naturlig look som skapas av oregelbunden textur i lugna toner som passar både hem och offentliga rum.

Stora klinker ovanför köksbänken är riktigt läckert och ger modern känsla. Här i serien Norr.

Marmorinspirerade Timeless lyfter det tidlöst vackra i marmorn och den eleganta ytan i materialet.

I serien Timeless finns en stor variation i både färg, storlek och tjocklek som täcker in alla behov.

Kuvertskärning runt golvbrunn i serien Timeless. Här i formatet 60×60 cm och färgen Black Deep.

Lagoon är inspirerad av sandsten för en varm och inbjudande känsla och finns även anpassad för utemiljöer i stora format.

Skapa intressanta ytor i terrazzo med serien Venezia vars utseende möjliggör en nästan osynlig övergång mellan plattorna.

Venezia kombinerar skönheten i terrazzo med hög funktionalitet för användning i såväl privata badrum som i kommersiella rum med hög belastning.

Metallos vackra metalliska rostfärg passar lika bra i köket, badrummet som i vardagsrummet, här i formatet 80×180 cm.

Den metalliska granitkeramiken Lemmy kommer i en rad storlekar och färger från neutrala nyanser till trendiga färger.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.