Gemytligt

Rustikt lugn med tegel och terracotta klinker

Kakel och klinker i terracottans varma rödbruna toner skapar en rustik känsla där landsbygdens trygga lugn får ta plats. Rummet får ett autentiskt och välkomnande uttryck som känns helt rätt. De tegelliknade kakelplattorna är beständiga och har ett tidlöst utseende som funkar lika bra på vägg som golv, både ute och inne.

Artikel

Terracotta - ett tidlöst utseende

Att brända lergods som terracotta och tegel har använts i flera tusen år och fortfarande är lika populära visar på materialets tidlöshet. De diskreta brända färgskalorna i rött, orange och brunt lockar fram attraktiva jordnära upplevelser i rummet. Idag är det t.ex. många som väljer att plocka bort putsen på huset och låta tegelväggarna komma fram.

Modulo skapar moderna rum men med teglets unika charm.

Kreativa tegelmönster med kakel

Genom att återskapa känslan av tegel och terracotta i kakel och klinker har du frihet att designa rummets uttryck efter dina önskemål. Släpp in en varm framtoning som vackert bryter av mot de avskalade tonerna som finns i många svenska hem. Lägg kreativa tegelmönster med klinkers för att ge golvet en modernare touch. Plattornas slittåliga yta gör sig perfekt i badrum, vardagsrum, kök eller i hallen vid entrén. Klinker passar även bra för dig som vill ha ett vackert tegelgolv i växthuset.

Terracottans traditionella stil

Tegel och terracotta skapar en härligt traditionell och gemytlig stil i de flesta hem. I serien London återges teglets livfulla karaktär och har flera formvariationer som skapar levande rum med rustik känsla. Argile är en serie som sticker ut för sin realism och breda färgomfång. Serien har en ren och varm essens av klassiskt handarbetad lera med en urban och modern stil.

Modernt kakel med tegelutseende

Söker du efter ett kakel med modernare uttryck? Titta då närmare på vår serie Modulo som är en hyllning till den traditionella tegelstenen. I serien finns flera olika färger, ytor och texturer, alla med en klassiskt röd nyans som grund. Bland annat finns ett räfflat mönster som är inspirerat av tegelstenens sidor och ett rundare mönster som ger intrycket av en perforerad tegelsten.

Serien Modulo – en modern hyllning till den traditionella tegelstenen.

Serien Pigmento i färgen Terra inbjuder till keativitet med matta och blanka plattor.

Formatvariationer i serien London ger möjligheter till kreativitet och livfullhet.

Serien Londons oregelbundna textur skapar ett autentiskt utseende.

Skapa rum med modern personlighet med serien Argile.

London är en beständig serie passar både inomhus och utomhus.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.