Inspiration från naturen

Klinker och granitkeramik med känslan av kalksten

Kalksten har en mycket speciell plats i våra hjärtan och hem med sin vackert mjuka färgskala med mycket liv. En av de mest populära kalkstenarna kommer från Gotland och är mycket omtyckt för sina varma färger och tydliga fossiler som passar perfekt i skandinavisk inredning. Ön har också gett namn åt vår nyhet Gotland. En serie i granitkeramik speciellt framtagen för våra kunder som fångar känslan av gotländsk kalksten.

Artikel

Serien Gotland - granitkeramik med kalkstensutseende

Ett av de mest kända områden i Sverige där vi hittar kalksten är Gotland, vars kalksten är mycket omtyckt för sina varma färger och tydliga fossiler och skalrester. Gotland är också namnet på vår nyhet i kalkstensutseende som hämtar inspiration från den populära gotländska kalkstenen. Serien Gotland har ett mycket naturtroget och detaljerat utseende med stor variation likt originalstenen.

Serien är i kvalitén granitkeramik och går att använda både inomhus och utomhus. Granitkeramikens hållbarhet gör att serien passar lika bra i kök och badrum i privata hem som i offentliga miljöer. Gotland finns i storlekarna 5×5, 15×15, 30×30, 30×60, 60×60 samt 60×120 som gör det enkelt att skapa unika ytor och rum i kalkstensutseende. Återskapa till exempel klassiska kalkstensgolv i hallen med 30×30 plattor eller skapa mäktiga ytor med stora plattor på hela 60×120.

Hållbar klinker & granitkeramik med känsla av natursten

Klinker och granitkeramik behöver du inte behandla på något sätt utan håller sig vackert år efter år och passar bra i alla typer av miljöer. Är du ute efter utseendet på kalksten men vill ha något slitstarkt som kräver mindre underhåll är granitkeramik och serien Gotland något för dig!

Plattor för just ditt projekt

Vi har ett brett sortiment av klinker och granitkeramik inspirerade av natursten. I kalkstensutseende hittar du serien Gotland men missa inte heller våra andra naturtrogna serier som Norr som inspirerats av naturstenen Ceppo di Gré eller Timeless som fångar känslan av marmor.

Är du mer nyfiken på möjligheterna med klinker och granitkeramik eller vill du ha mer inspiration? Kontakta oss eller kom in till någon av våra butiker så berättar vi mer!

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.