Rustikt

Klinker med en rå känsla av betong och cement

Att inreda med cement och betong är en trend som är här för att stanna. Den neutrala färgskalan och materialens vackra patina gör att de passar perfekt i skandinaviska interiörer. Det populära utseendet finner vi även tolkat i kakel, klinker och granitkeramik som gör det enkelt att ge ditt projekt ett industriellt uttryck med alla fördelar av keramiska plattor.

Artikel

Inred med betong & cement

I Sverige älskar vi att inreda med betong och cement, i allt från mindre dekorationer till väggar och golv. Det skapar en dynamik i hemmet och är enkelt att kombinera med andra material och färger för spännande kontraster. Med klinker är det enkelt att återskapa känslan av betong och cement vilket gör betonglooken mer lättillgänglig. Jobba gärna med riktigt stora plattor på väggar och golv för en rustik känsla eller kombinera med andra material för en mer modern look.

Serien Konkrete ger en gedigen känsla av betong som i kombination med sovrummets textilier skapar en fin dynamik.

Betongkänsla i kök & bad

I kök och bad gör sig betongens levande uttryck sig perfekt. I badrummet blir klinker med betonglook en vacker kontrast mot blank vit badrumsinredning och vita plattor. Eller varför inte skapa spännande uttryck genom att kombinera med mörkt trä och marockanskt kakel? Det är även effektfullt att klä in både väggar och golv i samma typ av keramik, då kan det vara bra att välja en något varmare mer cementlik platta som Materika för att få badrummet att kännas mer ombonat.

I köket ger betong och cement ett rustikt uttryck även till de mest moderna kök. Klinker med betongutseende kan bland annat fungera som ett beständigt stänkskydd ovanför köksbänken och vissa serier kan även användas som bänkskiva för att skapa en nästan sömlös övergång mellan bänkskiva och vägg.

Offentliga miljöer med industrikänsla

Med klinker och granitkeramik är det lätt att fånga känslan av rustika betongbyggnader med deras moderna industrikänsla. Att använda keramiska plattor istället för att gjuta golv och väggar gör konstruktionen lättare och ger full kontroll över ytornas slutfinish. Tack vare materialets beständighet står plattorna emot det mesta och håller sig vackra länge. Med klinkerplattor kan även andra ytor med enkelhet kläs in i betongutseende, som en reception eller bardisk för en imponerande effekt.

Keramiska plattor med betong- och cementlook ger även möjligheten att skapa subtila mönster med hjälp av olika nyanser och läggningar. Det är även enkelt att kombinera med andra material, exempelvis så skapar mötet mellan grov betong och ljust trä ett modernt och luftigt uttryck.

Ett modernt vardagsrum med en tydlig känsla av betong med klinker på både väggar och golv från serien Glocal.

Den lena betongkänslan hos serien Clay gör sig vackert i kombination med sängens mjukhet och ger ett rustikt uttryck.

Materika ger en ljus och varm tolkning av cement med ett levande utseende som passar perfekt i badrum.

Skapa ett stilrent och modernt kök med rustika inslag av betongkänsla med serien Replace.

Klinker gör det möjligt att skapa vackra mönster med olika storlekar, som här med en mörk platta från serien Konkrete.

Känslan av borstad betong i serien Clay gör sig bra på både väggar och golv i såväl vardagsrum som lounger.

Ett stort utbud av keramik inspirerat av betong & cement

Vi har ett brett sortiment av kakel, klinker och granitkeramik med en industriell känsla av betong och cement. Upptäck bland annat Konkrete som tillsammans med Materika ingår i ett synkroniserat färgsystem som tolkar den naturliga variationen av cement och betong. Letar du efter riktigt klassisk betongkänsla som kommer i många flexibla storlekar är Glocal eller Replace något för dig. Missa inte heller unika serier som Cement och Boreal som kombinerar betongkänsla med vackra grafiska mönster.

Vill du veta mer om möjligheterna med kakel, klinker och granitkeramik? Kontakta oss eller kom in till någon av våra butiker så berättar vi mer.

Clay från Mirage har en mjuk känsla av borstad betong och cement som skapar ett lugn i alla rum.

Serien Clay kommer även i riktigt stora format som kan klä in en hel vägg från golv till tak i betonglook.

Den mörka nyansen av grå betong från serien Konkrete ger en modern känsla med ett gediget uttryck.

En ljus och varm tolkning av cement från serien Materika som ger en ombonad och känsla till alla rum.

Glocal från Mirage är en vackert avskalad och rustik serie, inspirerad av betongens råhet och flexibilitet.

Serien Replace ger en lugn betonglook som blir en vacker kanvas för kreativiteten i övrig inredning.

Studio skapar en fin miljö med en skön känsla av betong för den moderna människan.

Från Italienska Ragno kommer serien Concept som har ett mångsidigt trendigt utseende byggt på intryck av betong.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.