Mosaik

Inred med livfull mosaik

Mosaik är ett otroligt vackert hantverk vars historia går tillbaka tusentals år. På den tiden lades varje sten för hand och skapade på så vis vackra mönster. Idag kommer mosaik vanligtvis i smidiga ark med plattor sammanfogade med nät för enkel applicering. Mosaik går att få i en mängd olika uttryck och material som täcker in alla behov vilket möjliggör skapandet av levande ytor för både hem och offentliga miljöer.

Artikel

Stilsäker mosaik för alla behov

Idag går mosaik att få i en mängd olika material, alla med sina olika unika uttryck och kvaliteter. Ett populärt och beständigt val är keramisk mosaik av kakel, klinker eller granitkeramik som möjliggör för ett brett användande och för otroligt vackra uttryck i och med flexibiliteten i keramiska plattor. Mosaik finns även att få i natursten som exempelvis marmormosaik men det finns även klinkermosaik inspirerad av natursten som serierna Norr och Gotland. Ett annat omtyckt material är glas som då skapar glasmosaik eller kristallmosaik.

Mosaik kommer även i en stor variation av former. Klassikern är små fyrkanter men vi finner även rund knappmosaik, bland annat från Dvothed, eller läckert avlång stavmosaik som i serien Sevilla från The Mosaic Factory. På senare år har det blivit allt vanligare med mer komplexa former som hexagon, fiskfjäll, arabesque och diamantformad mosaik. Utöver att former som hexagon ger vackra ytor möjliggör dem också för nya spännande mönstersättningar där plattor i olika färger blandas.

Upptäck spännande mosaik med stor variation av både färg och form från italienska Ce.Si.

Skapa levande badrum och kök med mosaik

Mosaik är ett effektivt sätt att skapa livfulla ytor i både badrum och kök. Det tillför snabbt både färg och form i stilrena skandinaviska hem och kan på ett magiskt sätt skapa dynamik i en mer avskalad inredning. Hitta helt rätt mosaik för ditt projekt i det breda färgprogrammet från Ce.Si. som erbjuder enfärgade plattor med stor variation av storlekar, former och framförallt färger. Söker du mer unik och livfull mosaik bjuder italienska mosaikleverantören STON på ett brett sortiment av spännande färgsättningar, varierande ytor och material.

Mångsidig mosaik för alla dina idéer

Det finns en mängd andra användningsområden för mosaik utöver ytskikt inne i hemmet. Varför inte använda mosaik för att skapa ett trendigt mosaikbord? Ett populärt DIY-projekt som med lätthet görs av ett enkelt bord som kläs in i valfri mosaik. Mosaik kan även ta poolen till en helt ny nivå. Förutom att det skapar en exklusiv känsla blir också vattnet vackrare tack vare mosaikens textur och variation. Kontakta din butik eller projektsäljare för teknisk information om du är ute efter poolmosaik då all mosaik inte passar att använda i pooler. Utöver detta finns det även mosaik som går att använda utomhus vilket gör det möjligt att skapa spännande utemiljöer. Bland annat så är all mosaik från Dvothed och Ce.Si. gjord av högkvalitativt porslin som gör mosaiken frostsäker och därför lämpad för utomhusbruk.

Serien Gotland ger dig mosaik i granitkeramik inspirerad av kalksten och passar både inne och ute.

Utdragna hexagonala mosaikplattor i modellen Picket från Dvothed bjuder in till kreativitet och spännande ytor.

Carrara är en vacker reproduktion av marmor och finns att få som mosaik i både hexagon och rektangulära plattor.

Pärlemoskimrande glasmosaik från italienska mosaikleverantören STON.

Med inspiration från natursten skapar serien Norr vackra uttryck med en stor variation av storlekar.

Utforma moderna rum som tar plats med någon av de många färgerna i Ce.Si. Matt, som här i den lila kulören Viola.

Pan Dan – Enamel är glasmosaik som görs av återvunnet glas och går att få i hela 45 former och 115 färger för full flexibilitet.

Färgprogrammet från Ce.Si. ger dig full frihet att vara lekfull med färg och form för att skapa precis den rätta känslan.

Mångsidig KitKat-formad stavmosaik från STON och The Mosaic Factory ger ditt projekt en modern retrokänsla.

Modellen Stick från Dvothed finns även som fiskbensmönster för ett livfullt och tidlöst uttryck.

Mosaik för just ditt projekt!

I vårt breda sortiment har vi mosaik i en mängd olika utförandet för att kunna erbjuda dig något som går helt i linje med din vision. Välkommen in till din Svenska Kakel-butik eller återförsäljare så hjälper vi dig med tips och råd så du kan välja rätt mosaik för ditt projekt.

Ce.Si. har granitkeramikens hållbara egenskaper och en enfärgad yta som bjuder in till kreativa lösningar.

Glasmosaik i en lekfull arabesque-inspirerad form från Pan Dan, här i färgen Bubblegum.

Vit KitKat-mosaik från The Mosaic Factory med en handgjord känsla ger badrummet en smakfull och levande look.

Hexagonformad beige mosaik från Dvothed bidrar till spännande uttryck i hemmets alla rum.

Serien Gotland ger mosaik med en naturtrogen känsla av kalksten som gör sig perfekt i badrum.

Variationen av blanka ytor med stenliknande plattor i Tortora från STON skapar dynamiska och inbjudande uttryck.

Esagono från Ce.Si. ger möjligheten att skapa vackra mönster med hexagonformade plattor i olika färger.

Quilt från STON är vacker mosaik med en lyxig känsla som förnimmer om natursten.

Badrum inrett med serien Norr med en nisch i mosaik från samma serie skapar en vacker dynamik till rummet.

Klassisk mosaiklook med väggar och golv klädda i multifärgad mosaik från STON.

Mosaik inspirerad av marmor i serien Carrara som ger ett lugnt och exklusivt uttryck.

De avlånga plattorna i serien Sevilla från The Mosaic Factory finns i en stor variation av tilltalande färger, här i Azur Blue.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.