Fiskbenskakel

Fiskben på golv och vägg med kakel och klinker

Att sätta kakel och klinker i mönster är ett enkelt sätt att skapa ett annorlunda och intresseväckande intryck. Som namnet antyder, påminner fiskbensmönstret om just fiskben och tillför en modern och kreativ känsla i hemmet. Vackra väggar i fiskbenskakel passar extra i badrum medan stora avlånga plattor i klinker ger ett mäktigt intryck i det stora rummet.

Artikel

Fiskbensmönster med kakel & klinker

Fiskbensmönster eller herringbone som mönstret kallas på engelska ger rummet ett elegant och levande intryck. Trots att vi kanske mest tänker på glänsande parketter i sekelskifteshus går fiskbensmönster att använda i alla hemmets rum och på alla ytor. Med kakel och klinker kan den lyxiga känslan uppnås med ett högfunktionellt material. När du vill sätta kakel eller lägga klinkergolv i fiskbensmönster behöver du egentligen bara en platta i ett avlångt format.

Fiskbensparkett i en ny, färggrann och funktionell tolkning från 41zero42.

Lägg kakel i fiskbensmönster hemma

Fiskbensmönster lämpar sig särskilt för stora rum och ger en modern och på samma gång elegant retrolook. Men sättningen passar även bra i badrum och kök, framförallt på väggen.

Innan du lägger kakel eller klinker i fiskbensmönster bör du tänka på vilken riktning du ska lägga, och vilka typer av plattor som passar bäst. När du vill sätta kakel eller lägga klinkergolv i fiskbensförband behövs plattor formade som enhetligt smala rektanglar. Färg och yta väljer du själv efter önskemål, enfärgade plattor ger ett lugnt elegant intryck medan olikfärgade plattor ger rummet en levande känsla.

Det finns egentligen två olika sätt att lägga fiskben. Antingen följer plattorna rummets form genom att man börjar i ett hörn, fiskbensmönstret löper då diagonalt över rummet. Du kan även lägga mönstret parallellt med två väggar, så mönstret blir rakt i rummet. Då kan du börja mitt på en vägg, plattorna vrids i detta fallet ut 45 grader från väggen. Fiskbensmönster tar lite längre tid att lägga, det kräver en del noggrannhet men resultatet är värt det!

Välj fiskbenskakel efter din egen stil och behov

Du kan även kombinera olika färger eller ytbehandlingar i ditt fiskbensmönster. Men för den som inte vill sträcka sig fullt så långt kan ett enfärgat fiskbensmönster vara en nog så kryddig detalj i kök, badrum eller hall. Testa med vackra Genesi13 eller klassiskt metrokakel från Ce.Si. Metro. Vill du inte använda färg men ändå skapa ett livfullt uttryck kan olika texturer som plattor i serien Biscuit från 41zero42 vara något för dig.

Klinker som är inspirerat av trägolv som serien Viggo är ett bra alternativ för den som vill åt träets ådringar och levande känsla men samtidigt använda ett funktionellt material. Då kan du återskapa en klassiskt eleganta känslan av parkettgolv lagda i fiskbensmönster. Passar bra i riktigt stora vardagsrum så väl som i badrummet. Är det ett naturligt uttryck du är intresserad av kan du även välja plattor inspirerade av natursten som marmor eller granit.

Vill du skapa rum med mer liv kommer både serien Ce.Si. och Pigmento i flera smakfulla färger som gör det lätt att matcha färger helt efter dina behov – oavsett om du söker starka kontraster eller färger som går ton i ton.

Flexibelt och anpassningsbart tack vare det breda färgprogrammet i serien Ce.Si. Matt.

Flera färger i fiskbensmönstret ger ett livfullt uttryck, enkelt att skapa med serien Ce.Si. Matt.

Ge den vita väggen liv, här i texturerade plattor från Genesi13.

Artisans läckra blänk och rustika look skapar unika uttryck.

Fasade plattor gör sig ypperligt i köket, med Ce.Si. Metro väljer du mellan en lång rad olika färger.

Med Pigmentos breda utbud av smakfulla färger skapas enkelt vackra färgkombination.

En vacker tolkning av trä i serien Technicolor från 41zero42 som passar dig som vill åt träets ådringar och levande känsla.

Serien Biscuit från 41zero42 kommer i flera olika former som ger rummet ett unikt intryck.

Stora plattor ger mäktiga intryck i stora rum, här i serien Temper och kulören Golden.

Technicolor från 41zero42 hittar du bland annat på Nabo Matbar i Helsingborg som klätt både golv och bar i serien.

Ge ditt fiskbensgolv en marockansk känsla med serien Bejmat som är inspirerat av marockanskt zellige klinker.

Bejmat kommer i flera färger som skapar fina mönster som i detta vågiga svartvita golv.

Inspireras av ett svart kök med kakel i fiskbensmönster. Här i serien La Riviera från Equipe.

Hops från 41zero42 skapar ett läcker böljande yta med den oregelbundna texturen i plattorna.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.