Hitta rätt stil till ditt badrum

Badrumsinspiration med kakel och klinker

Hur vill du att ditt badrum ska se ut? Oavsett storlek på utrymmet så kommer rummets charm och stil från valet av kakel och klinker. Hos oss finner du ett brett utbud av olika plattor som passar perfekt i badrummet. Vi har allt från klassiker i behagligt grå ton, till trendiga hexagonkakel och de alltid så älskade keramikplattorna som ger en lyxig känsla av marmor. Här har vi samlat härlig inspiration på kakel och klinker som gör sig extra bra i såväl privata badrum som offentliga bad.

Artikel

Rätt kakel och klinker till ditt badrum

Att välja keramik till badrummet är ett stort beslut som inte alltid är så lätt. Badrummets stil präglas starkt av valet av kakel och klinker. Ett bra tips och en tydlig trend är att se till bostadens stil och försöka sudda ut gränserna mellan övriga rum och badrummet. Jobba gärna in mer naturliga material, som tolkningar av natursten eller kakel och klinker som ser ut som trä. Har du ett stort badrum är det effektfullt att välja riktigt stora plattor, gärna som går från golv till tak. Det ger ett häftigt intryck och ersätter den klassiska badrumskänslan med en lyxig känsla av spa och hotell.

Serien 60 Grader från WOW har en unik form som gör det möjligt att skapa vackra badrum med hexagonmönster som kombinerar både trä och marmor.

Keramik för både tidlösa och moderna badrum

En riktigt klassisk look är enkelt vitt kakel på väggarna i kombination med en lugn grå platta på golvet som serien Glocal. Det ger ett tidlöst uttryck som även har förmågan att få badrummet att kännas större. Är du ute efter något mer modernt är ett tips att vända sig till klinker inspirerat av natursten. Marmor är fortsatt populärt och förmedlar en stor dos lyx, som i serien Timeless. En lika naturnära serie med ett lugnare uttryck är Norr som tolkar den trendiga stenen Ceppo di Gré. Med tolkningar av natursten är det också enkelt att kombinera det tidlösa med det moderna genom att klä in väggar i vitt kakel och golvet i klinker med mer levande uttryck. Vill du ta ut svängarna ytterligare i badrummet är färgat kakel och klinker något för dig. Upptäck bland annat de läckra pastellfärgerna i taktila Biscuit eller hitta helt rätt färg för ditt projekt i det breda färgprogrammet från Ce.Si.

Kakel till små badrum

Badrummet behöver inte vara tråkigt bara för att det är litet. Gör det istället mer personligt och levande med kakel som passar små badrum. Många av våra serier kommer i en mängd färger, former och storlekar som gör det möjligt att anpassa och använda även i det minsta badrummet. Ett tips är att välja större plattor då det kan ge ett intryck av att badrummet är större eftersom det blir färre fogar och mer diskret rutmönster – välj gärna en fog som går ton i ton med plattorna för att göra det än mer diskret. I små badrum passar det perfekt att använda stora plattor på väggarna och mindre plattor på golvet eftersom fallet i ett litet badrum blir kraftigare.

Vi hjälper dig med kakel och klinker till badrummet

Olika typer av kakel och klinker ger olika känsla i rummet. För att hitta rätt till just ditt badrum eller projekt är du alltid välkommen att fråga oss. Vi hjälper dig med tips och råd så att du kommer hem med rätt kakel som lyfter ditt hem.

Med inspiration i italiensk sandsten ger Lagoon en naturlig och lugn känsla till privata badrum såväl som offentliga bad.

Den metalliska granitkeramiken Lemmy ger badrummet en industriell atmosfär med en urban värme.

Vitt kakel i Villa Lumos som ger både en stilren och lyxig känsla ihop med övrig badrumsinredning.

Skapa ett modernt badrum med naturliga inslag och oregelbunden textur med serien Norr.

Skapa unika tredimensionella ytor som leker med ljus och skuggor med serien Biscuit.

Ge badrummet ett helt unikt uttryck med ovala keramikplattor i trendiga färger från serien Grace O.

Serien Glocal går att få i ett stort spann av storlekar, från ark med 5×5 plattor till stora klinker som går från golv till tak.

Svart marmor skapar en känsla av lyx i badrummet, här i läckra Sky Black från serien Incanto.

Skapa ett klassiskt vitt badrum med serien Evolution.

Timeless lyfter det tidlöst vackra i marmor och har en stor variation i både storlek och tjocklek för att möta alla behov.

Serien Materika är en vacker tolkning av cement som ger badrummet en varm och inbjudande känsla.

Med en bredd i både storlek, färg och form fångar serien Lemmy metallens naturligt åldrade charm.

Artisan är präglad med rustik utformning och ett stort spektra av nyanser i varje unik kulör.

Serien Gleeze ger badrummet en exklusiv känsla med spännande ytstrukturer och lyxiga färgvariationer som ger väggarna liv.

Glocal, en avskalad serie inspirerad av betongens råhet & flexibilitet som passar perfekt i badrum.

Norr har en naturlig look i lugna toner, här i en stilren och snygg vindsvåning.

Serien Carrara, en vacker reproduktion av traditionell marmor som finns att få som både hexagon och rektangulära plattor.

Serien Paper från 41zero42 ger helt nya möjligheter för badrum med läckert mönstrad granitkeramik.

Skapa unika grafiska mönster med mosaiken Pan Dan som kommer en stor mängd färger och former.

Pan Dan är gjord på 100% återvunnet glas och är extra hållbar och tålig mot smuts.

Silverlake är en lyxig tolkning av naturstenen kvartsit och kommer i många storlekar för full flexibilitet – perfekt i badrummet.

Na.Me är syntesen av naturlighet och tid där varje platta har en historia att berätta som ger rummet en lyxig spakänsla.

Serien Matelier skapar en rogivande badrumsmiljö med vackra färger och matta ytor som ligger helt rätt i tiden.

60 Grader skapar unika rum med plattor i olika former som möjliggör för både hexagon och fiskbensmönster.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.