Owe Bergman

Owe Bergman

Ägare
Välkommen till ”vår värld av kakel”!

Vår historia

Svenska Kakel grundades 1977 av familjen Bergman i det lilla skånska samhället Ödåkra, strax utanför Helsingborg. Här har vi än idag vårt huvudkontor och centrallager. Sedan starten har vi successivt växt med nya anläggningar på flera orter och finns idag även i Malmö, Halmstad, Göteborg, Stockholm och Luleå.

Alexander, Owe, Henrik, Jennie, Emilia och Ewa Bergman.
INFORMATION
  • Startades
  • 1977
  • Butiker
  • 6
  • Showroom
  • 1

Med dessa sex egna anläggningar och ett showroom på Södermalm i Stockholm, samt våra noggrant utvalda återförsäljare är vi idag representerade i hela landet, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vi ställer höga krav på oss själva och på våra leverantörer när det gäller miljö- och hållbarhet. Detta är en av anledningarna till att vi köper det allra mesta i Europa och från producenter som är långt framme i sitt hållbarhetsarbete. Även på transportsidan väljer vi med omsorg och prioriterar speditörer med ett tydligt miljöengagemang. Sedan januari 2020 är vi själva ISO certifierade 9001 (kvalitet) och 14001 (miljö).

Våra ledord, Kvalitét – Kunskap – Service, är inte bara tomma ord. Vår absoluta strävan och målsättning är att i alla sammanhang leva upp till detta så att du som kund ska känna dig trygg i alla avseenden.

Välkommen till ”vår värld av kakel”!
Familjen Bergman