Svenska Kakel

Om oss

Svenska Kakel grundades 1977 av familjen Bergman i det lilla skånska samhället Ödåkra, strax utanför Helsingborg. Här har vi än idag vårt huvudkontor och centrallager. Sedan starten har vi successivt växt med nya anläggningar på flera orter och finns idag även i Malmö, Halmstad, Göteborg, Stockholm och Luleå.

Vår vision

Att med hög service, kunskap och entusiasm vara Sveriges självklara val av kakel, klinker och granitkeramik i både privata och offentliga miljöer.

Information

Startades: 1977
Butiker: 6
Showroom: 1

Miljö och kvalitetspolicy

Svenska Kakel AB säljer kakel, klinker och tillbehör till byggprojekt.

När det gäller kvalitet är vårt fokus:
– att inspirera och vara förtroendeingivande samt professionella för våra kunder
– att leverera högkvalitativt material i såväl modernt som tidlöst format
– att vara i framkant inom utveckling och design
– att vara verktyget för kunden att nå sina visioner

När det gäller miljö är vårt fokus:
– transporter och kakelproducenter

Vi åtar oss att följa lagar och krav, förebygga förorening, skydda miljön samt förebygga ohälsa och olycksfall och ständigt utveckla vårt ledningssystem.

Vi är ISO certifierade 9001 och 14001.

Code of Conduct

We have prepared Svenska Kakel Supplier Code of Conduct (Supplier Code) to ensure that all our business partners, suppliers and manufacturers meet our basic expectations of doing business.

See the whole Supplier Code of Conduct here.

Välkommen till "Vår värld av kakel"

Med dessa sex egna anläggningar och ett showroom på Södermalm i Stockholm, samt våra noggrant utvalda återförsäljare är vi idag representerade i hela landet, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vi ställer höga krav på oss själva och på våra leverantörer när det gäller miljö- och hållbarhet. Detta är en av anledningarna till att vi köper det allra mesta i Europa och från producenter som är långt framme i sitt hållbarhetsarbete. Även på transportsidan väljer vi med omsorg och prioriterar speditörer med ett tydligt miljöengagemang. Sedan januari 2020 är vi själva ISO certifierade 9001 (kvalitet) och 14001 (miljö).

Våra ledord, Kvalitét – Kunskap – Service, är inte bara tomma ord. Vår absoluta strävan och målsättning är att i alla sammanhang leva upp till detta så att du som kund ska känna dig trygg i alla avseenden.

Välkommen till ”vår värld av kakel”!
Familjen Bergman

Svenska Kakel i Malmö.

Svenska Kakel i Helsingborg.

Svenska Kakel i Halmstad.

Svenska Kakel i Göteborg.

Svenska Kakel i Stockholm.

Svenska Kakel i Luleå.

Välkommen till vår värld av kakel

Grunden för vår verksamhet är import av kakel/klinker från ledande tillverkare världen över, med tonvikt på Europa. Vårt sortiment väljer vi med stor omsorg. Oavsett vilket uttryck man söker, trendigt, klassiskt eller helt egen stil, så är vår ambition att kunna tillgodose detta. Tillsammans med våra leverantörer samverkar vi regelbundet för att utveckla nya produkter som passar vår ”nordiska smak”.

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.